Çocuğunuz İle Kaliteli Zaman Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Her şeyden önce çocukların anne babaları ile Kaliteli Zaman geçirmeye ihtiyaçları vardır. Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmek, hem çocuğun gelişimi hemde aile bağlarını güçlendirmesi açısından oldukça önemlidir. Anne babalarında çocukların dünyasına girip, onlarla eğlenip, etkinlikler yaparak oyun oynamaları önemlidir.

Çocuklarına vakit ayırmak, bir anne baba için en önemli görevdir. İyi bir anne baba olmanın kuralı çocuklara vakit ayırmaktan geçer. Onları tanımak, ilgilenmek, gözlemlemek ve ihtiyaçlarını karşılamak için onlarla geçirilen zaman önemlidir.

Çocuğunuz İle Kaliteli Zaman Geçirmek ne demektir?

Çocukla geçirilen sürenin miktarı ve bu sürenin nasıl geçirildiği oldukça önemlidir. Çocukla birlikte geçirilen süre ailenin pekişmesi açısından fark yaratmaktadır. Kaliteli zaman çocukla geçirilen zamanın en verimli halidir.

Günümüzde yaşam temposunun ağırlığından birçok aile çocuğuna vakit ayıramamaktadır. Çalışan anne babalar bu durumdan kaygılanmaktadırlar. Ancak çocuk gelişiminde önemli olan çocuğa ayrılan zamanın uzunluğu değil çocuğa ayrılan zamanın kaliteli zaman olmasıdır.

Çocuklarla ailenin ilişkisini besleyen ve tutarlı bir şekilde devam eden, çocuğa ayrılmış olan özel zamanlarda bedensel, zihinsel ve sosyal aktivitelerin birlikte yapılması uygundur. Çocukla geçirilen süre onu tanımanız ve analiz etmeniz açısından size ipucu verir. Birlikte geçirilen bu sürüde, çocuk sizden değerlerinizi, sınır ve kurallarınızı öğrenerek buna uygun davranışlar sergiler.

Çocuğunuzla nasıl kaliteli zaman geçirirsiniz?

  • Çocuğunuza odaklanmalısınız.
  • Çocuğunuzla olduğunuz zamanlarda sadece onunla ilgilenmelisiniz.
  • Çocuğunuzla vakit geçirdiğiniz zamanlarda televizyon, cep telefonu ve bilgisayar gibi iletişim aletlerini kapatmalısınız.
  • Oyunlar oynamalısınız.
  • Birlikte aktiviteler yapmalısınız.
  • Bir iş yaparken onu da dahil etmelisiniz.
  • Çocukla birlikte geçirilecek zamanda yapılacak olanlar kişisel tercihlere, zamana ve çevresel koşullara göre değişebilmektedir.

Çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin en önemli noktası ebeveynlerle baş başa zaman geçirilmesidir. Çocukla birlikte geçirilen zamanda, hiçbir şeyle ilgilenmeden sadece onunla birlikte iyi vakit geçirmek amaçlanmalıdır. Hem anne hem de babanın çocukla birlikteyken hem duygusal hem akademik faaliyetleri destekleyecek şekilde geçirmeleri daha eğitici olmaktadır.

Çocuğun hayata hazırlanabilmesi için anne ve babasıyla vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Çocukları ihmal etmek de yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir. Bu çocuklarda özgüven eksikliği, depresyon ve öfke problemine neden olmaktadır. En iyi yol fırsat buldukça çocukla bir şeyler paylaşmaktır. Çocukla gerçek anlamda birlikte olduğunuzda ruhen, bedenen ve aklen çocuğun yanında olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir. Bu durum çocukların ergenlik dönemine girene kadar böyle devam etmektedir.

Unutmayalım ki çocuklar anne babalarını rol model olarak alırlar. Bu açıdan bakıldığında çocuğunuzla vakit geçirirken kullandığınız kelimelerden tutun eşinize olan davranışlarınıza da dikkat edilmelidir.

Sağlıcakla Kalın.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir