Diyet kişinin aldığı fazla kiloları verme arzusudur. Alınan kilo fazlalığı sağlığımızı tehtid edecek bir hal almadan önlemini almak gerekmektedir. Yeme arzusu kişide duyulan günlük ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaç giderilirken aşılan sınırlar sonucu vucut yapışı değişme uğrar. Bu değişiminden payını ilk olarak dış görünüşümüz değilde midemiz alır. Yemek yeme eğilimi ile kişinin midesi genişlemeye maruz kalır.
Buna en güzel örnek bebeklerimizin ek gıdaya başladığı anda fazla yeme eğiliminde bulundukları an tutan hıçkırıktır. Bu hıçkırık aslında midenin büyümesinin göstergesidir. Yenilen yemeğin ölçüsüne dikkat edilmediği takdirde fazla alınan yemek bir sonraki günün öğününde siz fark etmeden bir miktar daha artmış olacaktır. Bunun sonucunda bir diyet ile karşı karşıya kalır ve bunu uygulamakta da zorlanırsınız.
Çünkü genişleyen bir mideyi tekrar eski haline dönüştürmek çokta kolay değildir. Kilo aldınız ve bir rejime karar verdiniz. Bunun en uygun olan yöntemi bir diyetisyen ile görüşmeniz olacaktır. Zayıflamaya çalışırken karşılaştığımız ilk sorulardan biri neyi ne kadar yememiz gerektiğidir. Ya da yapılan diyet sırasında acıkıldığı anda yapılması gereken nedir diye bakarız.
**Günde alınması gereken Kalori Miktarı
Dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzda ki her yarım kilo için 10 kalori almanız gerekmektedir. Yaptığınız günlük aktiviteleri göz önünde bulundurarak 400-700 kalori daha üstüne eklemeniz gerekmektedir.
Eğer ki kalıcı bir sonuç için ısrarlıyım diyorsanız, diyetiniz boyunca günlük kalori miktarınızdan 250 kalori indirip ve bu miktar kadarda kalori yakacak egzersizleri mutlaka yapmanız gerekmektedir.
**Günlük Alınması Gereken Yağ Oranı
Bu konuda hassas olmamızı gösteren bir bilimsel araştırma söz konusudur ki oda,%15 kalori miktarı yağlardan oluşmaktadır.Bu nedenle 1500kalorilik bir diyette iseniz almanız gereken yağ miktarı sadece 50 gr..la sınırlıdır.
**Vucut için en faydalı 5 sebze
Hangi renkte ve şekilde olursa olsun bütün sebze ve meyveler vucut direncimizi hastalıklara karşı korumaya kalkandır. Diyetisyenler göre düzenli alındığı taktirde en besleyici öğeler, ıspanak, havuç, tatlı patates, Brokoli, sarımsak
**Günlük su içme Oranı
Vücudumuz da oluşan en temel reaksiyonlar suya ihtiyaç duyar.Ne yersek yiyelim illaki bir su ihtiyacı önümüze çıkar.Su kişide sindirimi kolaylaştırır.Vucut ısısına ve kan basıncında etki eder.Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük su miktarı 8 bardak sudur.su konunda dikkat edilmesi gereken tek şey fazlasıyla tüketildiğinde tansiyonu düşürmektedir.
**Diyette Acıkıldığında Yapılması Gerekenler
Eğer ki uyguladığınız diyet sırasında ara acıkmalarınız oluyor ve bu sizi yorgun düşürüyorsa geçiştirme yapamazsınız. Bunun için dilediğiniz yemekten azıcık alabilir ve kendinizi yatıştırabilirsiniz. Bu azıcık miktarı tabi ki de az kavramının ötesine geçmemelidir.
**Şeker Tüketimi
Diyetisyenlerin verdiği bilgi bu konuda, yağ içermediğinden dolayı kişide şişmanlatma yapmaz. Fakat bu şeker alımı yağ ile birleştiğinde mesela kurabiyeler,kekler vb. kilo alımına sebep verebilir.Tüketimine dikkat edilmediği taktirde vücudumuzda yağ olarak yerini alacaktır.
**Uyku öncesi Yemek Yeme
Gece saatinde alınan yemekleri vucudumuzun sindirmesi güç ve oldukça yavaştır.Çünkü vücutta bir hareketsizlik söz konusudur.İllaki bir şeyler yenilmek isteniyorsa tercih meyveden ve yoğurttan yana kullanılmalıdır.
**Hiçbir şey Yememe
Zayıflamak uğruna vucut sağlığımızdan olmak istemiyorsak bunu yapmamalıyız. Unutmayalım ki kişi sık sık ve azar azar yediği takdirde belli bir süre sonra istemese de istediği formu yakalayacaktır. Vücut alamadığı besinleri kaslardan almaya başlayacak büyük su kaybı yaşamasına neden olacak ve bunun sonucunda da bir çok rahatsızlıkla karşı karşıya kalınmış olacaktır.
Sağlıcakla Kalın.
Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın