Çocuk Hastalıklarındaki Problemlere Doğal Çözümler

Gönderi paylaş:

Çocuklarınızda karşılaşabileceğiniz rahatsızlıkları bazı doğal yöntemler sayesinde önleyebilirsiniz. Masajlar, sargılar ve ovma teknikleri ile çocuklarınızı kolayca rahatlatabilirsiniz.

İlaçlar birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Fakat birçok anne – baba çocuklarına ilaç vermekten çekinirler. Buna rağmen ilaçlar hiçbir zaman annenin şifalı ellerine rakip olarak görülemez. Güzel kokulu yağlarla veya merhemlerle yapılan masajlar genellikle birçok rahatsızlığa iyi gelir. Ayrıca sargılar ve bitki özlü sıvılar da insan sağlığı açısından önemini yitirmemiştir.

Ayrıca anne ve çocuğun vücut temasında bulunmalarının her iki taraf için de çok faydalı olduğunu vurgulamak gerekir. Anne – babalar hasta çocuklarına yardım edebildikleri için mutlu olurken, hasta çocuklar da kendilerini daha rahat ve güvende hissederler. Ayrıca çocuklar bu şekilde enerji toplayabilir ve hastalıktan daha kolay kurtulabilirler.

Hasta çocuğunuza sargılarla yardımcı olmak istiyorsanız bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir:

  • Sargılar doğal tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Bunların tedavi edici etkileri yüksektir. Buna rağmen sargıların organizmayı zorlayabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca sargı ile kaplanan bölge ne kadar büyük olursa, vücuda yapılan baskı da o kadar yüksek olur.
  • Soğuk sargıların buz gibi olmaları engellenmelidir. Ayrıca suyun vücut ısısından sadece 5 – 10 derece kadar düşük olmasına dikkat edilmelidir.
  • Önemli: Çocuğa soğuk bandajlar yapılmadan evvel, çocuğun vücut ısısının sıcak olmasına dikkat edilmelidir. Ellerin ve ayakların da aynı sıcaklıkta olmasına özen gösterilmelidir. Yüksek ateşi olan çocuğun elleri ve ayakları hala soğuksa, soğuk bandajlar uygulanmadan evvel, çocuğun elleri ve ayakları ısıtılmalıdır. Bilhassa ayakların sıcak su torbası veya yün çorap ile ısıtılması gerekir. Soğuk sargılar bu aşamadan sonra başlatılmalıdır.

Ayrıca bu uygulama esnasında da çocuğun üşümesi ve ateşlenmesi engellenmelidir.

  • Sargı bezlerinin sentetik maddelerden olmamasına özen gösterilmelidir. Doğal kumaşlar daha iyi etki eder. Çocuklara yapılan sargılar üç katlı olmalıdır. Birinci kat keten kumaş, diğer iki kat yün bezlerden oluşmalıdır. Eğer bandajlar için uygun bezleriniz yoksa, evde bulunan temiz keten kumaşları ve yün bezleri kullanabilirsiniz. Ayrıca yün atkılar da kullanılabilir.
  • Soğuk bezlerin çok fazla sıkılması uygun değildir. Önemli olan bezlerin hafif ıslak kalmalarıdır. Vücut ısısı ancak bu şekilde düşürülebilir. Ayrıca ıslak bezler kuruduktan sonra eklem yerlerinden alınmalıdır.

Kesilmiş süt, hardal tozu, tedavi edici bitkiler ve merhemler sargıların daha iyi etki etmelerini sağlar. Ayrıca iltihaplanmalara iyi gelir ve ağrıları azaltır.

Sabırlı ve sakin olmaya özen gösterin

Sargılar, oymalar ve masajlar; damla, fitil veya haplar gibi çabuk etki etmezler. Ayrıca doğal yöntemleri uygulayabilmek için zamana ihtiyacınız vardır. Etki etmeleri de zaman aldığı için sabırlı olmak gerekir. Bu nedenle kendinize zaman ayırmanız gerekir. Ayrıca çocuğunuzu doğal yöntemlerle tedavi etmeye hevesli olmalısınız. Aksi takdirde çocuğunuz isteksizliğini anlar ve huzursuz olur. Bu da çocuğun rahatlamasını olumsuz yönde etkiler. Bazı masaj ve ovma teknikleri:

  • Sessiz ve sıcak bir ortam seçmeyi ihmal etmeyin.
  • Çocuğunuza masaj yağını koklatın. Böylece çocuğunuz masaj esnasında kokuyu yadırgamayacaktır.
  • Bitki özlü yağları masajı uygulayacağınız bölgelere dağıtın. Ellerinizin sıcak olmasına dikkat edin.
  • Çocuğunuzun verdiği tepkiler önemlidir. Çocuk kendini rahat hissetmiyorsa, masajdan vazgeçin.
  • Masajı ritmik bir şekilde yapmaya özen gösterin.

Dikkat edilmesi gereken unsurlar:

Masajlar, ovmalar, sargılar sessiz bir şekilde uygulanmamalıdır. Doğal tedavi yöntemlerini uygularken çocuğunuzla konuşabilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuz kendini güvende hisseder.

Sancılarda Yardımcı Olur

Karalahana suyu iltihaplanmalarda çok iyi gelir. Ayrıca harika bir dezenfektan olarak da kullanılabilir. Lahana suyu cildi zehirli maddelerden arındırır. Ayrıca lahana yaprakları ile yapılan sargılar sırt bölgesinde, dirsekte veya dizde meydana gelen eklem ağrılarına iyi gelir. Uygulama: Beyaz lahana yapraklarını su çıkana kadar merdane ile ovun. Lahana yapraklarını sancı olan bölgenin üstüne koyun ve bir bezle örtün. Bu bandajı 1 saat kadar ağrıyan bölgenin üstünde tutun. Bundan sonra cildin bitki özlü yağlarla ovulması gerekir.

Vücut Isısını Düşürmeye Yardımcı Olur

Serin ve biraz nemli olan bir sargı vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur. Sargıların diz kapağından ayak kemiğine kadar uzanması gerekir. Ayrıca her on dakikada bir sargıların yenilenmesi şarttır. Sargılar üç kere değiştirildikten sonra ufak bir ara verilmelidir. Eğer çocuk üşümeye başlarsa, bu uygulamaya devam edilmemelidir.

Boğaz Ağrılarına İyi Gelir

Boğaz ağrısında ve ateşte sütün kesilmiş kısmı çok iyi gelir. Uygulama: Sütün kesilmiş kısmından elde edilen katıyı parmak kalınlığında, bir beze sürdükten sonra, bezin rulo şekline getirilip sıcak su torbasına sarılması gerekir. Sıcak su torbası sayesinde ısıtılan bezin boğaz bölgesine sarılması uygun olur. Ayrıca bunun üzerine yün atkı sarmak da mümkündür. Bu 3 saat süre ile uygulanabilir.

Öksürmeyi Kolaylaştırır

Göğüs kafesine ve sırt bölgesine bitki özlü yağlarla yapılan masajlar nefes almayı kolaylaştırır ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Okaliptüs yağı veya lavanta yağı kullanılması uygundur. Çocuk bitki özlü yağlarla yapılan masajdan sonra kendisini daha rahat hisseder. Fakat bitki özlü yağların uzun süreli kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

Ateş Düşürmeye Yardımcı Olur

Bebeklerde görülen yüksek ateşte sirkeli çorapların iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Uygulama: Çorapların limonlu veya iki kaşık sirkeli suyun içine batırılması gerekir. Çoraplar sıkıldıktan sonra bebeğe giydirilir. Bunun üzerine bebeklerin ayaklarına kuru ve biraz daha kalın olan çorapların geçirilmesi uygun olur. Çorapların sentetik kumaştan olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü bunlar havayı iletmez.

Önemli olan doğal tedavi yöntemlerinin fazla abartılmaması gerektiğidir. Çünkü hiçbir doğal tedavi yöntemi çocuk doktorundaki ziyaret ile karşılaştırılamaz. Evde uygulanan yöntemlerle bir sonuca varılamıyorsa, mutlaka bir çocuk doktoruna gidilmelidir. Ufak bir çocuğun hemen doktora götürülmesi gerekebilir.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir